لیبل ارگانیک:

نحوه خواندن برچسب های ارگانیک:

دانستن اینکه غذای شما از کجا می آید  روز به روز برای افراد بیشتری اهمیت بیشتری پیدا می کند. از آنجا که غذاهای ارگانیک دارای گواهی هستند ، مواد ارگانیک یکی از قابل اعتمادترین برچسب ها بر روی مواد غذایی است. در ایران ، کلیه محصولات غذایی دارای برچسب “ارگانیک” توسط مراجع بین المللی و یا استاندارد ارگانیک ایران تأیید شوند.

محصول ارگانیک چیست؟

اصول کشاورزی ارگانیک

غذاهای ارگانیک استانداردی را برای شادابی ، بافت ، طعم و تنوع با کیفیت بالا تعیین می کنند. این غذاها بدون استاندارد مواد شیمیایی سمی و ماندگار مدرن که از دهه ۱۹۵۰ بر روی محصولات غذایی معمولی استفاده می شود ، تولید می شوند. با این وجود کشاورزی ارگانیک ابتدایی نیست ، بلکه در واقع کشاورزی آینده ماست.

کشاورزی متعارف پایه

برای کمک به درک تفاوت ها ، در اینجا نگاهی گذرا به شیوه های مرسوم کشاورزی می اندازیم. تولید کنندگان متداول برای تحریک خاک و محصولات خود از مجموعه ای از سموم دفع آفات مصنوعی ، کودها ، ارگانیسم های مهندسی ژنتیک و تقویت کننده های رشد استفاده می کنند. تمرکز آنها بر افزایش عملکرد کوتاه مدت است تا سلامتی خاک در دراز مدت. هنگامی که خاک فاقد عناصر غذایی مختلف می شود ، این عناصر با استفاده از کودهای مصنوعی به آنها اضافه می شود. محصولات ممکن است از بذرهای مهندسی شده ژنتیکی رشد کنند. از آفت کش ها یا قارچ کش ها می توان برای کنترل حشرات در ذخیره سازی و حمل و نقل محصولات استفاده کرد. کشاورزان متعارف می توانند از کود بدون محدودیت استفاده کنند و نیازی به ثبت سوابق مربوط به روشهای تولید خود نیستند.

کشاورزی پایه ارگانیک

کشاورزی ارگانیک بر استفاده از منابع تجدید پذیر و حفاظت از خاک و آب برای افزایش کیفیت محیط زیست تأکید دارد. استانداردهای ارگانیک نیاز دارد تا کشاورزان:

 

باروری خاک را دوباره پر کرده و حفظ کنند.

استفاده از سموم دفع آفات سمی را از کنار بگذارند.

بازیابی ، حفظ و تقویت هماهنگی زیست محیطی.

کشاورزی متنوع از نظر بیولوژیکی را ایجاد و پشتیبانی کنند.

برای تأیید صلاحیت ارگانیک ، تمام کشاورزان ارگانیک باید سوابق مربوط به تأیید عملکرد و محصولات مورد استفاده خود را ثبت کنند.

 

روشهای کشاورزی ارگانیک

کشاورزان ارگانیک سازگارترین راه حل ها با محیط زیست را برای حل آفات و مشکلات بیماری که محصولات آنها را تحت تأثیر قرار می دهد ، انتخاب می کنند. این استراتژی ها شامل موارد زیر است:

تناوب زراعی

این به معنای متناوب کردن محصولهای کاشته شده در هر مزرعه است ، به جای اینکه محصول مشابه سال به سال رشد کند (تک محصول). گیاهان مختلف مواد مغذی مختلفی را به خاک وارد می کنند. با چرخش محصولات ، خاک به طور طبیعی دوباره پر می شود. از آنجا که چرخه حیات و زیستگاه حشره قطع شده و از بین می رود ، این عمل با مدت طولانی می تواند نیاز به حشره کش ها را در بسیاری از محصولات از بین ببرد.

 

محصولات پوششی

محصولات پوششی می تواند از خاک محافظت کند ، مواد مغذی به آن اضافه شود ، از رشد علف های هرز جلوگیری کند ، هوا را با سیستم های ریشه ای عمیق هوادهی کند و با ساختن مواد آلی هنگام شخم زدن ، خاک را بارور کند. گاهی اوقات به عنوان “محصولات کود سبز” نیز نامیده می شود ، محصولات پوششی باعث حفظ رطوبت خاک و تغذیه میکرو فلور و جانوران خاک مانند کرم های خاکی می شود. با تشویق چرخه های زندگی موجودات مفید خاک ، از تکثیر باکتری های مشکل ساز ، قارچ ها ، نماتدها ، بیماری ها و حشرات جلوگیری می شود.

آزادسازی حشرات مفید.

کشاورزان ارگانیک از شکارچیان طبیعی برای کنترل آفاتی که محصولات آنها را از بین می برد استفاده می کنند و این امر نیازی به حشره کش های شیمیایی که سالها در خاک باقی مانده است را از بین می برد.

 

اضافه کردن کمپوست و مواد باقی مانده گیاهی.

استفاده از کود در تولید ارگانیک (از جمله کود حیوانی خام) برخلاف کودهای حیوانی و کودهای مورد استفاده در کشاورزی متداول بسیار تنظیم می شود. چرخش مداوم مواد طبیعی به خاک کمک می کند تا رطوبت و مواد مغذی را حفظ کند. کمپوست ساخته شده به طور صحیح باعث از بین رفتن عوامل بیماری زا و دانه های علف های هرز می شود و کودی تولید می شود که زندگی خاک و محصولات سالم را بهبود میبخشد.

 

شیوه های پرورش ارگانیک دام.

یک محیط سالم برای حیوانات بیش از همه برای تولیدکنندگان دام های ارگانیک  حیاتی است. هوای تازه ، آب تمیز ، دسترسی به فضای باز ، اقامتگاه مناسب و ۱۰۰٪ خوراک آلی همگی به کاهش استرس و سلامت حیوانات کمک می کنند. این امر نیاز به آنتی بیوتیک ها را کاهش می دهد که در حیواناتی که برای گوشت ارگانیک آنها پرورش داده نمی شود مجاز است (برخی از واکسن ها مجاز هستند). اگر یک حیوان به درمان آنتی بیوتیکی نیاز دارد ، پس حیوان مجاز به فروش “ارگانیک” نیست. سایر اقدامات دامداری عبارتند از:

بدون هورمون رشد یا محصولات مهندسی شده ژنتیکی.

هیچ ماده جانبی جانوری در خوراک وجود ندارد.

گاوها و سایر نشخوارکنندگان باید به مرتع دسترسی داشته باشند.

کود باید مدیریت شود تا از آلودگی محصولات ، خاک یا آب توسط مواد مغذی گیاه ، ارگانیسم های بیماریزا ، فلزات سنگین یا باقی مانده مواد ممنوع جلوگیری شود.